Νέες επαφές Στιούαρτ για την Πύλα – «Η κατάσταση παραμένει προς το παρόν ως έχει»  

Νέες επαφές Στιούαρτ για την Πύλα – «Η κατάσταση παραμένει προς το παρόν ως έχει»   

Συνεχίζονται σήμερα οι επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, με τις δυο πλευρές, σχετικά με τις εργασίες στην Πύλα, με την κατάσταση να παραμένει προς το παρόν ως έχει.

Η συναντίληψη που έχει επιτευχθεί υφίσταται και η προσπάθεια που γίνεται στοχεύει στην ομαλή εφαρμογή της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Πρόσθεσε πως θα φανεί στην πράξη το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, επανέλαβε ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια, με τους ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών να επιτηρούν την περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Στιούαρτ συνεχίζει σήμερα τις επαφές για το θέμα.

Πηγή:  ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Με αναφορά στην ιστορική σημασία της ανεξαρτησίας αλλά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 65η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, σημειώνοντας τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE